Code Rood verstoort vijf boorlocaties in de provincie

Op tenminste vijf locaties zegt actiegroep Code Rood dinsdagavond werkzaamheden te verstoren bij wijze van protest tegen de gaswinning.
Zo heeft de actiegroep, onder het motto 'Stank voor Dank', voor de ingang van boorlocatie Holwierde een aantal liters mest gedumpt.

Strandfeestje

Op andere locaties worden spandoeken opgehangen en beveiligers beziggehouden. Zo is er sinds 20:00 dinsdagavond een strandfeestje bij boorlocatie Leermens aan de gang. Daar is voor de gelegenheid een zandstrand voor de ingang aangelegd.
Het zandstrand staat volgens de actievoerders symbool voor het steeds verder zakken van het land door de gaswinning, in combinatie met het stijgen van de zeespiegel door klimaatverandering.
'De gasbevingen in dit gebied gaan onophoudelijk door en zorgen niet alleen voor schade aan huizen en gebouwen, maar ook voor heel erg veel stress en angst onder bewoners. Dat moet stoppen', zegt Elyne, woordvoerder van Code Rood Groningen.

Meer protesten

Er staan voor de rest van de week nog meer protesten en blokkades gepland, aldus de actiegroep.
Code Rood is een 'samenwerking van mensen die strijden tegen de fossiele industrie en haar macht'. De actiegroep wil dat de gaskraan eerder dicht gaat en dat Nederland sneller overstapt op duurzame energiebronnen