Gedaantewisseling langs A7; transferium Leek is in gebruik

De officiële opening is ergens half november, maar het gloednieuwe transferium bij Leek kan nu al worden gebruikt. De nieuwe voorziening moet automobilisten verleiden om de auto op de P+R te parkeren en met de bus verder te reizen richting Groningen.
In de afgelopen maanden heeft het gebied ten zuiden van de snelweg A7 een ware gedaanteverwisseling ondergaan.
De Midwolderweg (N372) is aangepakt, de oprit naar de snelweg is verlengd en heeft een rotonde gekregen, er is een ruime bushalte aangelegd, er is een fietsenstalling en er is parkeergelegenheid voor tweehonderd auto's.

Wifi en oplaadplekken voor elektrische fietsen

Voor mindervaliden zijn er vier brede parkeerplaatsen gereserveerd en er zijn acht oplaadpalen voor elektrische auto's. De twee wachtruimtes (die nog moeten worden gebouwd) hebben wifi, er komen fietskluizen en vier oplaadplekken voor elektrische fietsen. Ook is er watertappunt aangelegd.
Eind oktober moet alles klaar zijn, maar de gemeente Westerkwartier roept mensen nu al op de P+R te gebruiken. In de spits vertrekken er twaalf bussen per uur naar Groningen.
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: 'Als je op het transferium op de bus naar Groningen stapt dan heb je geen vertraging door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. De bus ontwijkt eventuele files omdat ie over de vluchtstrook mag en brengt je rechtstreeks naar het hoofdstation.'