Gewonde agent in Eelde kreeg hulp van twéé mannen

Twee mannen schoten de politie te hulp
Twee mannen schoten de politie te hulp © Jos Schuurman/FPS
De politie heeft maandagochtend contact gehad met de mannen die afgelopen weekend tijdens het bloemencorso in Eelde twee agenten te hulp zijn geschoten.
Aanvankelijk meldde de politie dat het om één helper ging, maar inmiddels is het duidelijk dat het om twee mannen gaat. Ze zijn vriendelijk bedankt voor de bewezen diensten, zegt een politiewoordvoerder.

Vervelend gedrag

In de nacht van zaterdag op zondag liep het bij de feesttent van het corso uit de hand toen twee langsfietsende agenten een man wilden aanspreken op zijn gedrag. Vervolgens begon een andere man zich ook vervelend te gedragen.
Toen de agenten de tweede man wilden bekeuren, vloog een derde man - een 22-jarige Peizenaar- de agenten aan. Eén van de agenten raakte daarbij gewond aan zijn hand en kon daardoor zijn werk niet meer doen.

Ingrijpen

Op dat moment besloten de twee helpers in te grijpen. Dankzij hun hulp kon de Peizenaar worden aangehouden. De tweede man kreeg alsnog een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. De eerste man wist door de consternatie te ontkomen.