'Stadskanaal loopt achter op woonbehoeften anno 2019'

De gemeente Stadskanaal moet een inhaalslag maken als het gaat om de woonwensen van haar inwoners.

Dat blijkt uit een voorstel van het gemeentebestuur, waarin wordt geconcludeerd dat er 'niet voldoende beleid is op kamerverhuur, huisvesting van arbeidsmigranten en nieuwe woonvormen'.

Zo concludeert de gemeente dat er in Stadskanaal behoefte is aan kamerverhuur, maar dat huidige situaties worden gedoogd en nieuwe verzoeken worden afgehouden. De gemeenteraad moet een mening geven over het al dan niet verruimen van kamerverhuur in Stadskanaal.

Nieuwe woonvormen

Ook op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten, mensen die naar Nederland emigreren om te werken, heeft de gemeente niets afgesproken, zo staat in het stuk gemeld. 'Als zich verzoeken voor huisvesting van arbeidsmigranten aandienen, dan is er op dit moment te beperkt beleid om deze verzoeken te toetsen.'

Verder komen er bij de gemeente Stadskanaal verschillende aanvragen binnen voor nieuwe woonvormen, waaronder Tiny Houses. Ook op dat vlak heeft Stadskanaal 'beperkt beleid ontwikkeld'.

Meer tijd nodig

'De provincie heeft ons gevraagd om voor 1 september een woonvisie in te leveren', zegt een woordvoerder. 'Maar om het goed te doen, heeft ons gemeentebestuur gezegd: we hebben meer tijd nodig. Onze gemeenteraad wordt bijgepraat over onze bevindingen en mag input leveren.'

Volgend voorjaar moet duidelijk worden voor welke groepen Stadskanaal haar beleid gaat bijpassen. Dan wordt verwacht dat de gemeenteraad keuzes gaat maken.

Meer over dit onderwerp:
STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws