Donar wint oefenwedstrijd tijdens Open Dag

De basketballers van Donar hebben in MartiniPlaza tijdens de Open Dag voor ongeveer duizend toeschouwers met 89-42 gewonnen van Feyenoord Basketbal.

De ploeg van coach Erik Braal liep in het eerste kwart gelijk flink uit (23-12), halverwege stond het al 43-20 voor Donar.

In de tweede helft begon Donar goed, met een paar mooie dunks van Donte Thomas. Na het derde kwart stond het 66-31. In het laatste bedrijf liep Donar nog verder uit.

Slotfase

In de slotfase zorgden de drie jeugdspelers in de selectie nog voor een flink applaus. Yoeri Hoexum, Sheyi Adetunji en Jef de Vries maakten alle drie nog een mooie score vlak voor tijd.

Afbeelding

De drie jeugdspelers die voor applaus zorden. (Foto: Karel-Jan Buurke/RTV Noord)

Matt Williams Jr. was topscorer aan de kant van de Groningers met achttien punten. Hij maakte ondermeer vier driepunters.

Derde oefenwinst

Zondag werd het oefenduel in België tegen Kangoeroes Mechelen al met 60-77 gewonnen. De vrijdag daarvoor won Donar in Bedum met 84-46 van De Groene Uilen.

Programma

Zaterdag speelt Donar in Denemarken tegen Bakken Bears. Maandag is een besloten oefenwedstrijd in Oldenburg tegen EWE Baskets.

Phoenix Hagen

Vrijdag 13 september speelt Donar de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in Veendam tegen het Duitse Phoenix Hagen.

Lees ook:

- Donar wint oefenwedstrijd tegen de nummer 8 van België
- Donar begint oefencampagne met ruime zege in Bedum

Meer over dit onderwerp:
donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws