Rondje Groningen: Een zwemabonnement voor het leven?

Dieren in het nieuws, Kraantje Pappie bezingt een vallende ster en Christian die nog tot zijn negentigste kan blijven zwemmen. Dit en meer in Rondje Groningen.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Koekoeksjong

Is het een still uit Planet Earth? Nee, het is Gerhard Kornelis die in het Lauwersmeergebied dit prachtige tafereel vastlegde.

2) Wie wat bewaart...

De komende 49 jaar kan Christian Branbergen nog terecht in het Helperzwembad.

3) Roekoe

Een kaartje voor m'n duifje, moet dit beestje gedacht hebben.

4) Vraag het @Fleddie

Heb je een prangende vraag voor Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen? Hij is dinsdag te gast in de Koffiecorner, de sportpodcast van RTV Noord.

5) Kraan is terug

Of is hij eigenlijk nooit weggeweest? Hoe dan ook: hij heeft een nieuwe single. Vallende ster heet 'ie. Hoe vind jij 'm?

6) Schaap in nood

Wat moet je doen als je een schaap ziet dat op de rug ligt? Niet schaapachtig toekijken in ieder geval. De Dierenambulance Groningen weet hoe het wel moet.

dierenambugroningen

𝑾𝒊𝒔𝒕 𝒋𝒆 𝒅𝒂𝒕.. Schapen in nood zijn als ze op hun rug liggen en zelfs kunnen overlijden?

Veel mensen weten dit niet, maar een schaap die op zijn rug ligt is in levensgevaar. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een schaap zwanger is, als ze jeuk hebben op hun rug en zo denken er van af te komen of als ze hun dikke volle wintervacht nog hebben en het regenachtig weer is. Ook als ze even lekker gaan liggen en ze komen in een kuiltje, kan een schaap zomaar op zijn rug terecht komen en niet meer terugdraaien.
Als u een schaap op zijn rug ziet liggen vragen wij u om zo snel mogelijk naar de Dierenambulance te bellen, maar indien u het aan durft om het schaap zelf weer op zijn pootjes te zetten is hulp altijd welkom! Wij leggen u graag even uit hoe dit moet.

Het belangrijkste om te weten is dat een schaap nooit terug gedraaid mag worden op zijn zij. Hierdoor kan het dier een maagomwenteling krijgen en daar kan het dier alsnog aan overlijden. Probeer het schaap op zijn kont te zetten door hem bij zijn oksels te pakken. (Let op, schapen kunnen wel 60 kilo wegen) Laat het schaap dan even zitten, hij zal zo weer zuurstof krijgen en hij zal zich weer wat sterker voelen. Laat hem dan rustig naar voren op zijn pootjes zakken. Als het schaap weer op alle 4 zijn pootjes staat zal hij in het begin even slingeren tijdens het lopen, houdt hem dan even in de gaten. Als een schaap op tijd geholpen is zal hij binnen 10 minuten weer lekker staan te grazen in de wei!

#schaap #rug #nood #dierenambulance #groningen #hulp #redder #drachtig

7) Bij-zonder

Het hart van Albert-Erik maakte een sprongetje.

8) Luchtfoto

Het noorden vanuit de ruimte negen jaar geleden. Omdat het zo mooi lijkt.

9) Mooi werk

Internationale erkenning voor deze Groningse student.

10) Schier ja

Wauw! Simpelweg wauw!

Dat was 'm weer. Rondje Groningen is er elke werkdag om 21.00 uur. Kijk hier maar naar de eerdere Rondjes Groningen!

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws