Rondje Groningen: op reis via Libanon en Toulouse

Afgelopen zondag was 3 op Reis, tussen alle exotische bestemmingen door, helemaal in... Groningen. Niet iedereen is fan van de reportage die dat opleverde. Gelukkig zijn er meer eerbetonen aan Stad en Ommeland - van Wat Aans tot de NS.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Warme herinneringen aan Radio Compagnie

Volgens onze Eric Bats was het eigenlijk een te klein berichtje in de huis-aan-huis; het stoppen van Radio Compagnie. De dj roept oud-medewekers en betrokkenen op om ervaringen en beelden te delen, en dat wordt gedaan. Een nostalgieduik voor iedereen die de zender een warm hart toedraagt.... of droeg.

2) Met de meetlat erlangs

Ging de politie te werk bij een gerichte parkeercontrole op grote voertuigen bij een bedrijventerrein in Kolham. Voor de chauffeur van deze witte bus moet het wel als een héle gerichte actie hebben gevoeld.

3) Een nieuwe van Wat Aans

En hij heet WOAROMDATTEN, gesampled van het bekende Geenstijl-filmpje van Rutger Castricum in Pekela. Eerst maar eens de inspiratie? Je ziet hem op minuut 1:08.

En wat dat heeft opgeleverd als liedje? Dit!

4) Door de historie van Groningen met een historisch medium

Een boekje!

5) Gronings eerbetoon aan aankomen in de stad

Myron Hamming uit Stad maakte een verhaal over (met de trein) aankomen op het station van de stad waar je thuiskomt. De NS was zo onder de indruk, dat ze er een video omheen schoot.

6) 3 op Reis helemaal op reis naar ons

Het is een wat rare gewaarwording: tussen de altijd exotische locaties ging 3 op Reis zondag op reis in Libanon, Toulouse en... Groningen.

7) In de categorie: mooie beelden

VV Winsum zette een drone op haar werkzaamheden aan het nieuwe clubgebouw.

8) In de categorie: mooie ploatjes

Mogen deze niet ontbreken vandaag.

9) Zware criminelen bij de kinderrechter

En ten slotte, niet te missen, dit aangrijpende verhaal van DvhN's rechtbankverslaggever Rob Zijlstra over hele jeugdigde criminelen uit Groningen. Youngboys met zware misdaden op hun naam.

Dat was 'm weer! Rondje Groningen is er elke werkdag om 21.00 uur. Kijk hier naar de eerdere Rondjes Groningen!

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws