Rechtbank trekt hele dag uit voor strafzaak bloedige vechtpartij Pelsterstraat

In de rechtbank van Groningen dient vandaag de rechtszaak rond een bloedige vechtpartij die plaatsvond op 31 maart vorig jaar in de Pelsterstraat en de Bruine Ruiterstraat in Stad. Meerdere personen raakten daarbij ernstig gewond.

De rechtbank heeft de hele dag voor de strafzittingen uitgetrokken.

Vier mannen uit Groningen staan terecht wegens pogingen tot doodslag en openlijk geweld. Eerst drie mannen van 31 en 30 jaar, daarna een 38-jarige man eveneens uit Groningen.

Hij claimt slachtoffer te zijn van de eerste drie Stadjers, maar zou zelf ook het nodige geweld hebben gebruikt.

Gestoken met mes

De mannen zouden met elkaar op de vuist zijn gegaan na een ruzie in een café in de binnenstad. De ruzie verplaatste zich van de Bruine Ruiterstraat naar de Pelsterstraat. Buiten het café werd gestoken met een mes. Ook zou er een broekriem zijn gebruikt tijdens de vechtpartij.

Ze hebben geprobeerd mij van mijn leven te beroven
Verdachte

De rechtszaak werd eerder al eens uitgesteld, omdat het Openbaar Ministerie (OM) meer onderzoek wilde doen naar camerabeelden. Ook moesten nog meerdere getuigen worden gehoord.

Doorgesneden aangezichtszenuw

Een 31-jarige verdachte, wiens zaak in de ochtend is behandeld, werd tijdens de vechtpartij in zijn wang gestoken, naast zijn oor. Hij hield een doorgesneden zenuw over aan de vechtpartij. Naar verluidt is zijn letsel blijvend.

Claim van 100.000 euro 

De 38-jarige verdachte lag op de grond toen hij geslagen en geschopt werd. Hij hield aan de vechtpartij diverse breuken over, en schade aan zijn oog. Hij claimt bijna 100.000 euro aan schadevergoeding.

'De drie mannen die hier voor mij zitten, hebben geprobeerd mij van mijn leven te beroven', las de man voor uit zijn slachtofferverklaring. 

Er vloeide die nacht zo veel bloed bij de vechtpartij, dat de reinigingsdienst van de gemeente eraan te pas moest komen om de straat schoon te spuiten.

Lees ook:

- Meer bewijs nodig in rechtszaak bloedige vechtpartij in Stad
- 'Flinke klappen' vallen bij vechtpartij binnenstad

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws