EmsPark in Leer donderdag weer open: deze winkels komen erin

Een impressie van het winkelcentrum EmsPark in Leer
Een impressie van het winkelcentrum EmsPark in Leer © List AG
Zo'n tweeënhalfjaar was het gesloten: het winkelcentrum EmsPark in Leer. Donderdag gaat het park, op zo'n twintig minuten rijden van Bad Nieuweschans, weer open. Zonder supermarktketen Famila, maar met allerlei andere winkels.
Teleurstellende klantencijfers, waaronder uit Groningen, draaiden Famila begin 2017 de nek om. Daarmee sloot het hele EmsPark haar deuren dat voorjaar, waaronder ook elektronicawinkel TelePoint.
Famila schatte de klandizie uit Groningen vele malen te hoog in. De supermarkt rekende op zo'n 40 procent bezoekers uit onze provincie, maar dat bleef steken op 15 procent.

Welke winkels komen erin?

Donderdag 12 september moet het winkelcentrum met nieuw elan openen, na een verbouwing van zo'n 25 miljoen euro. Nog niet alle panden zijn dan al bezet, maar in ieder geval de volgende winkels vestigen zich in het centrum:
- Cecil (kleding)
- Kaufland (supermarkt en andere waren)
- MediaMarkt (elektronica)
- NewYorker (kleding)
- StreetOne (kleding)
- TK Maxx (kleding)
- Thalia Bücher (boeken)
Daarnaast is er - hoe kan het ook anders - een eetetablissement met braad- en curryworsten in het centrum. Oost-Groningers hebben er door de komst van het winkelcentrum een keuze bij; Leer is vrijwel net zo lang rijden als naar de stad Groningen.