'Kunnen huizenkopers ook naar het oosten gaan kijken?'

De gemeente Veendam moet een alternatief worden voor huizenkopers die in de stad Groningen geen voet aan de grond krijgen.

Dat is de wens van GemeenteBelangen Veendam, de grootste partij in de gemeenteraad van Veendam. Volgens fractievoorzitter Christel Knot biedt de gekte op de woningmarkt in de stad Groningen kansen voor Veendam. In Groningen worden woningen boven de vraagprijs verkocht en huizen staan in Stad niet lang te koop.

Richting oost

'De marktsituatie in Groningen vraagt om een speciale actie van ons als gemeente om woningzoekers in de stad te laten zien hoe aantrekkelijk Veendam is', geeft Knot het gemeentebestuur als opdracht mee.

'Naast de stad Groningen worden plaatsen ten westen en ten zuiden van de stad al overspoeld met woningzoekers. Misschien dat ze ook eens naar het oosten kunnen kijken?'

Wethouder Ans Grimbergen (PvdA) staat niet onwelwillend tegenover een marketingactie om Veendam als alternatieve woongemeente onder de aandacht te brengen. 'Dit is een goede suggestie, dit zullen we zeker meenemen.'

Eigen starters

Commissielid Rolf Helder (ChristenUnie) wil dat de gemeente Veendam vooral meer ruimte biedt voor starters uit de omgeving die in hun prijsklasse moeilijk aan een woning komen.
'Die starters willen we hier houden. Ik mis concrete plannen om voor deze groep iets te betekenen. Wat mij betreft zou de gemeente een makelaar de opdracht kunnen geven om de starters in hun prijsklasse een aantal woningen aan te bieden, zodat de starters hier blijven en niet vertrekken.'

105 extra woningen

Grimbergen wil ook deze suggestie meenemen in de woonvisie van Veendam. Volgens haar biedt het Regionale Woon- en Leefbaarheidsplan tegenwoordig ook wat meer ruimte. Tot voor kort mochten gemeenten pas nieuwe woningen bouwen als er eerst huizen gesloopt waren.

'In het huidige plan hebben gemeenten meer flexibiliteit om hun wensen zelf in te vullen. Wij in Veendam mogen bijvoorbeeld 105 extra woningen toevoegen aan de gemeente.' Volgens Grimbergen biedt dat kansen.

Meer over dit onderwerp:
VEENDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws