Adriaan Kleve over GeenStijl-interview: 'Hai vruig zulf van dij domme antwoorden'

'Moakt mie niks oet hor...' Adriaan Kleve blijft er nuchter onder. Of zoals het Groninger rapduo Wat Aans het zegt in hun nieuwe hit Woaromdatten!?: Met drie benen op de grond.

Pekelder Kleve is in het nieuwe liedje van De Beunhaas en FiezeRik de stem van het zinnetje Woaromdatten!?

Roze plopkap

Dat Woaromdatten!? komt uit een filmpje van GeenStijl tien jaar geleden. Presentator Rutger Castricum is in Oude Pekela met z'n roze plopkap om te kijken waarom het zo slecht wonen is langs het Pekelder Hoofddiep.

Castricum interviewt er onder andere Adraan Kleve, die legendarische Groningse antwoorden geeft. De presentator begrijpt er helemaal niks van, is te zien op ongeveer 1:08.

De reportage van Geen Stijl vanuit Pekela:

Nait goud ja

'Dij kerel is ja nait goud ja', zegt Kleve nu, terugblikkend op het interview van toen. 'Hai vruig zulf van dij domme antwoorden.'

Een van die antwoorden die Kleve in de video geeft is dus Woaromdatten!? Wat Aans laat dat antwoord en de stem van Kleve steeds terugkomen in hun liedje. En het slaat dus aan. Op verschillende plekken is de gisteren gepubliceerde clip al meer dan 400.000 keer bekeken.

Kleve doet zijn verhaal op Radio Noord:

Optreden

'Den mout ik straks ook nog optreden ja', zegt Kleve met een lach in zijn stem. De populariteit doet hem niet zo veel. 'Wat most der aan doun den?' Maar ondertussen vindt-ie het toch best wel leuk.

'Den kin'k ja tegen mien klaainkinder zeggen: Kiek dat was opa...'

Lees ook:

- Grunneger uitspraak 'WOAROMDATTEN!?' scoort online dankzij Wat Aans

Meer over dit onderwerp:
kunst_en_cultuur OUDE PEKELA
Deel dit artikel:

Recent nieuws