Spoedreparaties zuidelijke ringweg: wegafsluiting en geluidsoverlast

De noordbaan van de zuidelijke ringweg is vannacht niet begaanbaar, van 22.00 uur tot 6.00 uur woensdagochtend. Dat heeft te maken met spoedreparaties.

'Er zijn spoedreparaties nodig op drie locaties: bij viaduct Hereweg, viaduct Esperantokruising en viaduct Oude Winschoterdiep.'

'We gaan stukken asfalt verwijderen en opnieuw aanbrengen. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden', schrijft projectorganisatie Aanpak Ring Zuid op haar website.

Kwetsbare voegen

'Er zitten nu wat kwetsbare voegen in de weg. De weg beweegt constant, waardoor zo'n voeg schade oploopt', zegt verkeersmanager Jos Venenberg van de Aannemerscombinatie Herepoort. 'Die voegen gaan we repareren vannacht. Verder kijken we naar een soort testvoeg die van ander materiaal is. Die zou beter tegen de hoeveelheid verkeer over de ring kunnen. Maar vanavond gaan we eerst nog repareren.'

Knooppunt Euvelgunne

De ringweg zal dus deels afgesloten zijn in de richting vanaf Hoogezand tot Drachten. De weg wordt om 22.00 uur afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. De andere rijbaan, richting het oosten van de provincie, is wel gewoon open.

Niet de eerste noodreparatie

Het is niet de eerste keer deze zomer dat de ring zuid te maken heeft met een noodreparatie. Eind juli smolten asfaltverbindingen op de noordbaan, waardoor de ring ook een nacht en uiteindelijk ook een groot gedeelte van de dag werd afgesloten.

Lees ook:

- Alles over de verbouwing van de Ring Zuid

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws