Groningen lapt één miljoen extra voor Noordelijk Belastingkantoor

De problemen bij het Noordelijk Belastingkantoor kosten de gemeente Groningen dit jaar ruim één miljoen euro extra.

Het Noordelijk Belastingkantoor int diverse belastingen namens de drie Waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa's en Wetterskip Fryslân plus een aantal gemeenten, waaronder Groningen.

Door problemen met het ICT-systeem en door personeelsgebrek kampt het belastingkantoor met een grote achterstand. Eind vorige maand werd duidelijk dat de lopende begroting voor dit jaar met 3,2 miljoen euro moet worden verhoogd: van 12,4 miljoen naar 15,6 miljoen euro.

Geen probleem

Dat bedrag komt voor rekening van de drie waterschappen en de gemeente Groningen. Zij zijn de aandeelhouders van het Noordelijk Belastingkantoor. Groningen betaalt dus een miljoen. De rest komt voor rekening van de drie waterschappen. Overigens is vier ton van de extra bijdrage van Groningen bedoeld voor de dekking van extra kosten die voor de oude gemeente Haren zijn gemaakt.

Paul de Rook, wethouder Financiën, vindt de extra investering geen probleem. 'Als de problemen zijn verholpen, bespaart het Noordelijk Belastingkantoor ons geld.'

Besparing van 1,7 miljoen

Volgens de berekeningen ('businesscase') levert het kantoor voor de vier aandeelhouders jaarlijks een gezamenlijke besparing op van 1,7 miljoen euro. Het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor verwacht dat de problemen eind volgend jaar zijn opgelost.

Lees ook:

- Miljoenenstrop voor Noordelijk Belastingkantoor

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws