Gemeente Groningen houdt vast aan 'hangplek' op bedrijventerrein Ten Boer

De aanhoudende overlast van jongeren in Ten Boer had eerder besproken moeten worden in de driehoek, een overlegorgaan tussen vertegenwoordigers van politie, openbaar ministerie en de gemeente.

Dat heeft burgemeester Peter den Oudsten woensdagavond laten weten tijdens een informele bijeenkomst met bewoners en jongeren in het plaatselijke ontmoetingscentrum.

Omwonenden

Den Oudsten en wethouder Inge Jongman spraken eerst met de jeugd en daarna met een delegatie van omwonenden rond het dorpsplein.

De gemeente houdt voorlopig vast aan het plan voor een jongerenontmoetingsplek (JOP) op een bedrijventerrein aan de noordoostkant van het dorp. Van een tijdelijke plek elders is vooralsnog geen sprake.

Hangplek

Een aantal ondernemers heeft bezwaar gemaakt tegen de komst van de hangplek aan de Bedrijvenweg. De bezwaren worden op 30 september behandeld tijdens een speciale hoorzitting waar alle betrokken partijen bij aanwezig zijn.

Toezeggingen heeft Den Oudsten niet gedaan. 'De burgemeester heeft vooral geluisterd. Hij wilde weten hoe de buurt de overlast ervaart. Wel komt hij binnen nu en een week met een aantal maatregelen op het gebied van handhaving', aldus één van de bewoners die bij het gesprek aanwezig was.

Lees ook:

- 'De jeugd in Ten Boer verdient helemaal geen eigen plek'

Meer over dit onderwerp:
TEN BOER
Deel dit artikel:

Recent nieuws