'Onze nieuwe burgemeester is echt heel grappig'

Burgemeester Koen Schuiling maakt kennis met zijn gemeenteraad
Burgemeester Koen Schuiling maakt kennis met zijn gemeenteraad © Marten Nauta/RTV Noord
Het duurt nog even voor hij begint: pas op 30 september krijgt Koen Schuiling de ambtsketen omgehangen. Toch maakte de nieuwe burgemeester van Groningen woensdagavond al even kennis met zijn gemeenteraad.
'Ik vind het een sympathieke man', zegt Ton van Kesteren (PVV) nadat Schuiling een toespraak heeft gegeven.

'Erg grappig'

'Hij is erg grappig', vindt Marjet Woldhuis (100% Groningen). 'En tussen jou en mij: er zijn niet veel politici die grappig zijn.' Mariska Sloot (Stad & Ommeland) hoopt vooral dat Schuiling een goede burgemeester wordt voor de stad, en de dorpen eromheen.
Verslaggevers Peter Steinfort en Marten Nauta gingen langs bij de kennismaking tussen de toekomstige burgemeester en de gemeenteraad. Ze vroegen de raadsleden wat ze van Schuiling vinden.

Sobere start

Tijdens de bijeenkomst stelt Schuiling zich aan de raadsleden voor, en vertelt hij onder andere dat hij niet actief is op Facebook. 'En het heeft ook weinig zin om op Twitter te kijken, want een laatste tweet van mij is er ook niet.''
Schuiling wil zijn burgemeesterschap sober laten beginnen. 'Je hebt installaties in allerlei smaken en varianten. Maar er moet op de centen worden gepast in de gemeente Groningen. Wat mij betreft doen we het heel klein en beperkt, dan is iedereen ook op tijd thuis voor het warme eten.'