'Buschauffeur reed te hard in Duitsland'

IGOLSTADT - De chauffeur van de bus, die vrijdag bij de Zuid-Duitse stad Maching verongelukte, heeft te hard gereden. Dat heeft de politie in het Duitse Ingolstadt zaterdag bekendgemaakt.De bestuurder zou 100 kilometer per uur hebben gereden, terwijl ter plekke een maximum snelheid van 80 kilometer per uur was toegestaan.
In de bus zaten 49 Nederlanders, die op weg waren naar de Wörther See in Oostenrijk. Onder hen waren een aantal Groningers uit Ter Apelkanaal, Musselkanaal en Zandberg.
Bij het ongeval kwam een vrouw om het leven en raakten 39 mensen gewond, van wie zeven enstig. De Groningers kwamen er over het algemeen goed vanaf.
Ruim twintig twintig gewonden keren zaterdag terug naar Nederland. Volgens een woordvoerster van alarmcentrale Eurocross arriveert het vliegtuig met de slachtoffers rond 18.00 uur op vliegbasis Soesterberg. De slachtoffers, die nog medische behandeling nodig hebben, worden opgevangen in het Calamiteiten Hospitaal in Utrecht. De andere inzittenden van het vliegtuig gaan vanaf Soesterberg naar huis.
Mensen die informatie willen over het ongeval, kunnen bellen met 0800-3008080.