Omwonenden ongeluk Stadskanaal: 'De auto kwam voorbij als een flits' (update)

De auto die donderdagavond laat op de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal tegen een boom knalde reed volgens buurtbewoners erg hard. Een van hen zag de auto voorbij komen op zijn bewakingscamera. 'Het leek meer op een flits.'

Het ongeluk van gisteravond, waarbij een 23-jarige man uit Borger en een 23-jarige man uit Buinen om het leven kwamen, hakt er ook bij de omwonenden flink in.

Bij het ongeluk raakten verder een 21-jarige man en 17-jarige jongen uit Borger gewond. De slachtoffers zijn allen lid van V.V. Buinen. 'Het is belangrijk om er veel over te praten. Dat weet ik uit ervaring', zegt een man tegen RTV Drenthe.

Wij doen er alles aan om de betrokkenen in deze bizarre omstandigheden te ondersteunen
Jan Seton - burgemeester Borger-Odoorn

Verslagenheid

Meteen na het ongeval zijn medespelers, ouders en vrienden opgevangen in de kantine van de voetbalvereniging. Daarbij waren burgemeester Jan Seton, politie en slachtofferhulp aanwezig.

'Ik heb in Stadskanaal en in de kantine in Buinen de verslagenheid gezien en gevoeld. Een hechte vriendengroep waar twee mensen zomaar uit worden weggerukt, en de andere twee in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, dat is niet te bevatten', zegt Seton. 'Wij doen er alles aan om de betrokkenen in deze bizarre omstandigheden te ondersteunen.'

Compliment

Ook locoburgemeester Goziena Brongers-Roffel van de gemeente Stadskanaal bezocht de plek van het ongeval afgelopen nacht en zag de verslagenheid.

'Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte. En ik wil graag een groot compliment geven aan de hulpdiensten en met name aan de buurtbewoners die onmiddellijk hulp en opvang aanboden.'

Bijeenkomst

Om 16:00 uur is er een bijeenkomst in de kantine van VV Buinen, waarbij ook de burgemeester aanwezig is. Iedereen die er behoefte aan heeft, is volgens de gemeente welkom.

Buurtbewoners op straat

Veel omwonenden kwamen gisteravond tegen middernacht op straat. 'Je kijkt of je kunt helpen. De hulpdiensten waren er snel. Zelf kun je weinig doen. Ja, we hebben andere jongens van de vriendenclub opgevangen', vertelt Ramona Klaasens.

Eerste bloemen gelegd

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Sporen op de weg laten zien dat de auto vanaf de linker weghelft in een slip is geraakt en toen rechts van de weg een boom heeft geraakt. Bij de boom zijn inmiddels de eerste bloemen gelegd.

Belijning ontbreekt

De bewoners van de langgerekte H.J. Kniggestraat in Stadskanaal hebben regelmatig aangedrongen op verkeersmaatregelen. Vooral 's avonds is het volgens hen een racebaan. Wegens werkzaamheden ontbreekt op dit moment de belijning op de weg, waar je 50 kilometer per uur mag rijden.

De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Dit bericht is aangevuld met informatie over de bijeenkomst in de kantine van Buinen.

Lees ook:

- Dodelijke slachtoffers en gewonden ongeluk Stadskanaal lid van eerste team VV Buinen (update)
- Twee doden en twee ernstig gewonden bij ongeluk Stadskanaal

Meer over dit onderwerp:
STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws