'Erfenisdief' krijgt spijt en meldt zichzelf bij politie

Voor diefstal uit een woning in Kolham op 11 juli 2017 is een 39-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.

Bovendien moet de man vijfduizend euro betalen aan het slachtoffer van de diefstal. Dat is het bedrag dat hij had buitgemaakt.

Nagemaakte sleutel

De Arnhemmer sloop de woning aan de Hoofdweg binnen met een nagemaakte sleutel. Het origineel had hij de partner van het slachtoffer ontfutseld. Die vertelde hem dat er een bedrag van vijfduizend euro op de bovenverdieping van de woning lag.

Ravage

Samen gingen de mannen de woning binnen en haalden ze de bovenverdieping overhoop. Het geld, uit een erfenis afkomstig, werd meegenomen en verdeeld. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal.

Spijt

De Arnhemmer kreeg spijt van de diefstal en meldde zich vrijwillig bij de politie. Daar vertelde hij dat hij samen met de partner van het slachtoffer de diefstal had gepleegd. Hij wilde schoon schip maken.

'Dat is prijzenswaardig', zei de rechter tegen de man. 'Zonder uw bekentenis was deze zaak niet aan het rollen gekomen.' Wel stelde ze dat voor insluiping in een woning normaal gesproken drie maanden cel staat.

Op eigen kracht uit moeras

De man was ten tijde van de diefstal onder invloed van medicatie en hij was dakloos. Na de bekentenis trok hij zichzelf op eigen kracht uit het moeras. Hij heeft zijn leven inmiddels op de rit en hij heeft een vaste baan.

De man opperde tijdens de rechtszaak om het volledige bedrag terug te betalen aan het slachtoffer. Van de rechter moet hij ook de kosten van nieuwe sleutels van de woning van het slachtoffer vergoeden.

De 44-jarige medeverdachte in deze zaak heeft de diefstal tot dusver ontkend. Zijn strafzaak dient later dit jaar.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken KOLHAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws