Gemeente maakt fout met vergunning Nacht van Winsum

De gemeente Het Hogeland heeft niet op tijd een vergunningverlening voor het muziekevenement De Nacht van Winsum gepubliceerd in de krant. Dit gebeurde pas na het evenement.

De gemeente is verplicht dit vroegtijdig kenbaar te maken zodat de omgeving en eventuele bezwaarmakers weten dat er een evenement aan zit te komen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen commentaar op de zaak gegeven wordt en dat er binnenkort overleg is over de vergunningverlening. Na dat overleg komt er een toelichting. De late publicatie hield volgens hen wel verband met 'de late completering van de aanvraag', aldus de woordvoerder.

Lang traject

Stichting Horeca Winsum laat weten dat het dit jaar met de vergunningaanvraag allemaal wat langer duurde. 'Er is dit jaar weer het een en ander veranderd. Nieuwe gemeente en nieuwe regels. Er moet aan heel veel zaken gedacht en voldaan worden. Niemand van ons heeft hogere wiskunde gestudeerd en we zijn allemaal vrijwilligers die dit er even bij doen', vertelt Natasja Vesper van de stichting.

Volgens haar is door het lange traject dat doorlopen moest worden, één dag voor de Nacht van Winsum de definitieve vergunning pas afgegeven.

'Jarenlange traditie zonder klachten'

'Omdat er in het verleden geen bezwaren tegen het evenement waren, heeft de gemeente ervoor gekozen om het gewoon door te laten gaan ondanks dat er niet in de krant gepubliceerd is', vertelt Vesper. Dit jaar was het volgens haar ook weer een groot succes zonder klachten.

Lees ook:

- Winsum op het Water gaat helemaal niet meer door
- Vergunning onvolledig: Winsum op het Water wordt uitgesteld

Meer over dit onderwerp:
WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws