Rondje Groningen: Hoe is dat nou, wakker worden naast de Ring Zuid?

Kamerschaamte. Solar-aagjes. Ringwegtrillingen. Waaromdansen?! Er vallen genoeg termen te verzinnen voor de meest opmerkelijke sociale media-berichtjes van vandaag. Tijd voor het Rondje!

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Dutchy kieken

De Groningse zonneauto Green Lightning is in voorbereiding op de World Solar Challenge in Australië. Dit tot grote nieuwsgierigheid van de lokale jeugd. Vandaar dat er een open dag werd gehouden. 'Solar-fotograaf' Job Verkruisen legde de aagjes vast.

Afbeelding

2) Waaromdansden!?

De mannen van Wat Aans vragen fans om een dansje te bedenken bij hun laatste nummer. Woaromdatten!? Nou gewoon, omdat het kan. De eerste inzendingen zijn inmiddels binnen.

3) Kamerschaamte

Mag die in het woordenboek?

4) Wie kent DOR niet?!

De Groningse band DOR sprokkelt geld voor een EP en gaat dat doen met een crowdfundingsactie tijdens een optreden. Met de hoogste verwachtingen ging de band de stad in...

5) Dankjewel hè, regering?

Ingrid had er zondag een flinke kluif aan.

6) Hoe is dat nou, wakker worden naast de ringweg?

Nou, zo. Het grootste gedeelte van het intrillen van de damwanden zit er inmiddels op, en dat is voor omwonenden waarschijnlijk ook wel zo prettig.

7) Duurzaam plastic flesjes dunken

Of ga je hierdoor juist meer plastic wegwerpflesjes kopen...?

8) En tot slot wat denkvoer

Columnist Cody Hochtensbach van RTLZ ziet de opeenstapeling van mensen en bedrijvigheid in de Randstad met lede ogen aan en wil terug naar het spreidingsbeleid als plan tegen de krimp in ons Ommeland.

Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag, klokslag 21.00 uur. Hier blader je door het archief. Tot morgen!

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws