Lopend Vuur: We moeten trots zijn op de Gouden Eeuw

Het Amsterdams Museum wil de term 'Gouden Eeuw' in de ban doen. Volgens het museum negeert de bijnaam van de 17e eeuw de negatieve kanten van die eeuw, zoals armoede, oorlog en slavernij.

Het voornemen van het museum leverde veel reacties op. Zelfs premier Mark Rutte zei op zijn wekelijkse persconferentie de 17e eeuw gewoon de Gouden Eeuw te blijven noemen.

'Onzin'

'Wat een onzin is dit. Hier kan ik niks mee.' Er zijn ook voorstanders, die wijzen op de schaduwkant van de 17e eeuw.

Wat is de Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw is een periode waarin ons land een bloeiperiode doormaakte op gebied van handel, wetenschap en kunsten. Ook politiek en militair namen de toenmalige Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden een belangrijke positie in.

Wat is jouw mening? Schieten we door in politieke correctheid of is het juist goed dat we onze ogen niet sluiten voor misstanden uit het verleden?

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Mmmmm...insecten

We sloten vrijdag de week af met de stelling 'Bij mij geen insecten op het menu'. Jullie lopen niet warm voor insecten op je bord. Tachtig procent van de 4.678 stemmers is het roerend eens met onze stelling.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws