Nieuw MRI-apparaat Martini Ziekenhuis ingehesen

Het Martini Ziekenhuis is sinds maandag een derde MRI-apparaat rijker. Het zes ton wegende gevaarte werd met een hijskraan op de juiste verdieping afgeleverd.

Dat is nog een hele operatie, vertelt bestuursvoorzitter Hans Feenstra.

'Dit soort apparaten kun je nu eenmaal niet via de lift verplaatsen. Daarvoor zijn ze te zwaar en te gevoelig. We hebben er zelfs de vloeren voor moeten versterken en een aantal bouwkundige aanpassingen moeten doen.'

Wachttijden verkorten

Feenstra spreekt van een heugelijke dag voor zijn ziekenhuis, want met de nieuwe MRI-scanner - en later nog een extra CT-scanner - moeten de wachttijden voor patiënten ingekort worden.

'We zijn de afgelopen jaren met elf tot twaalf procent gegroeid in aantal patiënten. Deze extra apparaten zijn dus heel hard nodig. De afgelopen maanden heeft ons personeel veel in het weekend overgewerkt om nog langere wachtlijsten te voorkomen. Daar zijn we ze zeer erkentelijk voor.'

Extra behandelkamers

Naast de nieuwe medische apparatuur heeft het Martini Ziekenhuis het aantal operatiekamers al met drie uitgebreid. Het aantal behandelkamers op de Eerste Hulp gaat van 16 naar 24. 'Alles om aan de toegenomen vraag te kunnen blijven voldoen', zegt Feenstra.

Meer over dit onderwerp:
zorg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws