Trio verstuurt 178 kilo harddrugs via postpakketten naar Denemarken

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt drie mannen uit Groningen (33), Assen (27) en Zeist (49) van het exporteren van 178 kilo xtc, cocaïne en speed naar Denemarken. Ze verstopten de drugs in postpakketten en verstuurden die via DHL.

Dat bleek maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Assen.

Op camerabeelden

De pakketten werden via DHL-loket in een tankstation in Meppel verstuurd. Daar viel het de medewerkers op dat het wel om heel veel pakketten ging. Bovendien voelden de pakken zwaar aan. De medewerkers trokken bij de politie aan de bel. De mannen die de pakketten verstuurden waren duidelijk op camerabeeld te zien.

Verborgen ruimte

De politie hield de drie verdachten op 26 april 2017 bij Soesterberg aan. Ze zaten in een auto waarin een verborgen ruimte zat. Vermoedelijk voor het verbergen van drugs en geld. Bij de man uit Zeist vonden de agenten nog eens 10 kilo xtc en 77 kilo hennep. Uiteindelijk werden vijf personen aangehouden. In twee zaken zag het OM te weinig bewijs voor een strafrechtelijke vervolging.

De advocaten van de drie verdachten willen nog getuigen horen. Die verzoeken wees de rechtbank toe. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak is, is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws