Veertien jaar celstraf voor Eritreër die vrouw en ongeboren kind ombracht (update)

Een 30-jarige man uit Leens is dinsdag veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens meervoudige doodslag. De Eritreër heeft eind februari zijn vrouw en ongeboren kind om het leven gebracht.

Er was twaalf jaar cel tegen hem geëist.

Twee zoontjes

Volgens de rechter heeft de man 'onherstelbaar leed' veroorzaakt bij zijn twee zoontjes. 'Zij moeten nu verder zonder hun moeder en zonder hun broertje of zusje. Met het schrijnend besef dat hun vader dit heeft veroorzaakt.'

Aan beide kinderen moet de Eritreër een schadevergoeding van twintigduizend euro betalen. Als ze achttien worden, kunnen ze over dat geld beschikken.

Zwanger

De man wurgde eind februari zijn 23-jarige echtgenote en daardoor kwam ook haar ongeboren kind om het leven. De vrouw was ruim 23 weken zwanger en het kind was levensvatbaar.

Affaire

De man had op 27 februari een gesprek gehoord tussen zijn vrouw en een andere man. Hij maakte daaruit op dat zijn echtgenote mogelijk een affaire had.

Die avond confronteerde hij zijn vrouw met zijn vermoedens. Er volgde een woordenwisseling die uitmondde in een worsteling. De vrouw liep een gebroken neus op. De man herinnert zich dat hij zijn handen om de keel van de vrouw deed.

Gewurgd

Die nacht belde hij het alarmnummer 112. De man vertelde dat zijn vrouw was overleden. Hij vroeg om een ambulance en politie. De agenten en hulpdiensten vonden het lichaam van de vrouw in de slaapkamer.

In de kamer was veel bloed. In de kamer ernaast lagen twee kinderen van twee en vier jaar te slapen. De man zat verdwaasd in de badkamer. Hij erkende dat hij zijn vrouw had geslagen. Uit het sectierapport bleek dat de vrouw door zuurstofgebrek is overleden. Ze was gewurgd.

Lees ook:

- Rechtbank doet uitspraak in familiedrama Leens
- Familie gewurgde zwangere vrouw: 'We blijven met vragen zitten'

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken LEENS
Deel dit artikel:

Recent nieuws