Donar op rand van uitschakeling na Portugese dreun

De basketballers van Donar hebben dinsdagavond slechte zaken gedaan in de eerste voorronde van de Champions League. De Groningers verloren het heenduel in Lissabon met 95-65 van Benfica.

De ploeg van coach Erik Braal begon slecht aan de wedstrijd. Na het eerste kwart stonden de Groningers al dertien punten achter (26-13). Halverwege was het verschil zelfs opgelopen tot twintig punten (47-27).

Tweede helft

In het derde kwart liep Benfica nog eens zeven punten verder uit (71-44). In het laatste bedrijf werd het zelfs nog erger. Donar werd op bijna alle fronten afgetroefd.

Thomas

Topscorer aan de kant van de Groningers was Donte Thomas met 16 punten. Matt Williams Jr. maakte er 10. Deshawn Freeman was goed voor 9 punten.

Return

De return tegen Benfica is vrijdagavond in MartiniPlaza. Donar moet dan minimaal met 31 punten verschil winnen om door te gaan naar de tweede en laatste voorronde.

Live

De return is live te volgen via een stream op de website van RTV Noord. Het commentaar wordt dan verzorgd door Emiel Venema en Anjo Mekel.

Mornar Bar

Mocht Donar Benfica toch weten te verslaan over twee wedstrijden, dan wacht Mornar Bar uit Montenegro in de volgende en laatste voorronde.

Meer over dit onderwerp:
sport donar LISSABON
Deel dit artikel:

Recent nieuws