Personeel OZG in Scheemda voert actie voor betere cao (update)

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda trapt vandaag de acties van ziekenhuismedewerkers af voor hogere lonen en betere arbeidsvoorwaarden.

Daarom draait het ziekenhuis zondagsdiensten, waardoor afdelingen dicht zijn en operaties niet kunnen doorgaan. De spoedeisende hulp, afdeling oncologie en dagbehandelingen gaan wel door.

'Anders dan anders'

'Het gaat een beetje anders dan anders vandaag, we hopen dat mensen daar begrip voor hebben', zegt Renee Lokman, die actie voert in het ziekenhuis. Ze deelt flyers uit over de actie.

'We hopen dat het wat oplevert. Hopelijk komen de partijen op enig moment bij elkaar aan de onderhandelingstafel.'

Meer acties

Vanwege de vastgelopen cao-onderhandelingen worden er volgende week in twee andere ziekenhuizen actiegevoerd. In de drie weken daarna volgen nog veertien andere ziekenhuizen, meldt vakbond FNV. Welke dit zijn wil de vakbond nog niet zeggen. Voor de zomervakantie voerden al verscheidene ziekenhuizen actie voor een betere cao.

Wat willen de bonden?

De cao-onderhandelingen liepen in juni vast. Zorgbonden eisen, naast een salarisverhoging van 5 procent, een extra toeslag op loon wanneer op korte termijn een beroep op medewerkers wordt gedaan om onder meer overuren te draaien. Ook willen de bonden afspraken over arbeids- en rusttijden en over behoud van medewerkers.

Dit bericht is aangevuld met een reactie van een van de actievoerders

Lees ook:

- Ruim 400 patiënten OZG de dupe van komende actie 
- Acties op komst bij OZG: personeel gaat doordeweeks zondagsdiensten draaien

Meer over dit onderwerp:
zorg SCHEEMDA
Deel dit artikel:

Recent nieuws