Vriendengroep proost op omgekomen Jens: 'Hij was supergeliefd'

Tientallen jongeren kwamen dinsdagavond samen in dorpshuis De Badde in Eerste Exloërmond om hun omgekomen vriend Jens (18) te herdenken.

Samen met de 17-jarige Kevin kwam hij maandagavond om het leven bij een ongeluk op de Drentse Mondenweg. Voor de vrienden van Jens is het nog moeilijk te bevatten, schrijft RTV Drenthe.

Spontaan

Al vroeg in de avond stroomt het kleine dorpshuis vol. Het is een spontane bijeenkomst, een initiatief van Patrick Eshuis, Hugo Wind en Ronald Manning. Meer dan vijftig mensen zetten hun naam op een lijst die op de bar ligt, om de nabestaanden sterkte te wensen.

'Jens kwam hier bijna elke vrijdagavond', vertelt Hugo Wind. Hoewel Jens in Tweede Exloërmond woonde sloot hij zich aan bij de vriendenclub in Eerste Exloërmond. 'Ze hebben hier nog een tijdje gewoond toen hun woning afgebrand was, vandaar', aldus Wind.

Hechte vriendengroep

De vriendenclub in het dorp is hecht. 'Ik woon al zeven jaar in Groningen, maar toen ik dit hoorde ben ik direct hiernaartoe gekomen', zegt een andere jongen. Wind: 'Jens was supergeliefd. Hij was een betrouwbare, hard werkende jongen, die volop van het leven genoot en ons heel vaak aan het lachen maakte.'

De jongeren praten veel met elkaar en met burgemeester Jan Seton, die ook aanwezig is. Als even later de koffie op is wordt er een kratje bier aangebroken.

Piratenhit

'Laten we proosten op Jens', roept Ronald Manning. Daarna klinkt het geluid van bierflesjes die tegen elkaar aan tikken. Een piratenhit uit verloren tijden schalt uit de speakers. 'Dit zou Jens prachtig hebben gevonden', zo klinkt het.

Lees ook:

- 'Twee dodelijke ongelukken zo dicht bij elkaar, dan is de impact groot'
- School en collega's aangeslagen na dodelijk ongeluk Valthermond
- Slachtoffers (17 en 18) dodelijk ongeval komen uit Musselkanaal en Tweede Exloërmond

Meer over dit onderwerp:
EERSTE EXLOERMOND
Deel dit artikel:

Recent nieuws