Krijgt Kromo haar eigen zwemwedstrijd in de Papiermolen?

Het college van Groningen wil serieus werk maken van een zwemwedstrijd met Ranomi Kromowidjojo in de hoofdrol. Deze wedstrijd zou in de Papiermolen in Stad gehouden moeten worden.

Het idee ontstond tweeënhalf maand geleden, toen Kromowidjojo via Twitter aangaf wel iets te voelen voor een zwemwedstrijd in een openluchtbad. De Papiermolen noemde ze als één van de mogelijke locaties.

De PVV in de Groninger raad pakte de handschoen op en vroeg de gemeente kort na de tweet om serieus na te denken over een dergelijke wedstrijd.

Nu het reces voorbij is, antwoordt B&W positief op de vragen van de PVV. 'Het college wil kijken of en hoe wij bij kunnen dragen aan dit evenement.'

Amsterdammers nemen het voortouw

Na de open sollicitatie van Kromo meldden diverse partijen zich om het voortouw te nemen, zo meldt de gemeente. House of Sports, een marketingbureau in Amsterdam, loopt momenteel voorop. Het bureau behartigt de belangen van Kromowidjojo.

De Amsterdammers zitten deze maand met onder andere de gemeente om tafel. Zodra de plannen concreter zijn, wordt gekeken of regionale samenwerkingen wenselijk zijn, zoals bijvoorbeeld met Kromowidjojo's oude zwemclub Trivia.

Deel dit artikel:

Recent nieuws