Wildplasser krijgt werkstraf na mishandelen toezichthouder

Een 19-jarige man uit Leek is door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk. De rechter acht hem schuldig voor het mishandelen van een toezichthouder.

De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie.    

Wildplassen in Winschoten

Eind december 2017 stond de man 's nachts te wildplassen tijdens een kerstmarkt in het centrum van Winschoten. Een toezichthouder liep op hem af en sommeerde hem om weg te gaan en zijn behoefte elders te doen.

Maar de man uit Leek pikte het commentaar niet en gaf de toezichthouder een ferme duw, waardoor deze viel. Hij kwam met zijn hoofd ongelukkig op een steen terecht.

De toezichthouder hield aan het incident een forse hoofdwond over, maar ook angst. 'Ik ben lange tijd bang geweest dat ik hem zou tegenkomen in het centrum', zei het slachtoffer woensdag.

Drank in het spel

De Leekster vierde op die nacht zijn verjaardag en had veel drank genuttigd. Hij was pas drie uur lang achttien jaar, toen hij in de fout ging. Opnieuw, want zijn jeugdig strafblad telt al zes pagina's. 

De rechter bestrafte de Leekster volgens het jeugdstrafrecht, omdat hij ten tijde van de mishandeling net achttien jaar was.

Excuses

'Het was puur teveel drank', zei de jonge Leekster tegen het slachtoffer. Hij bood hem met een ferme handdruk zijn excuses aan. Hij moet wel driehonderd euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken LEEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws