Geldboete na telefonische bedreiging bankmedewerker

Een 28-jarige man uit Delfzijl is voor het telefonisch bedreigen van een medewerker van de ING Bank in zijn woonplaats veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 250 euro.

De Delfzijlster had een rekening bij de bank, maar de bank had hem tijdelijke blokkade opgelegd omdat hij zijn verplichtingen niet was nagekomen. Zodoende kon de Delfzijlster een aantal dagen geen geld pinnen.

Woest belde hij vorig jaar mei met het callcenter van de bank. Hij stelde dat als hij naar het kantoor van de bank moest komen, 'hij mensen aan stukken zou snijden'. De medewerkster die de boze man aan de lijn had, deed daarop aangifte van bedreiging.

In beroep

Afgelopen januari moest de man zich voor deze kwestie bij de rechter verantwoorden. Hem werd toen voor de bedreiging een boete van 250 euro opgelegd. Maar daar was de Delfzijlster het niet mee eens en ging tegen deze straf in beroep. Daarom werd zijn strafzaak woensdag opnieuw behandeld.

'Ik bedreigde niet háár, maar mensen in het algemeen', stelde de Delfzijlster. Na het incident moest hij een lening, die hij bij de bank had, versneld aflossen. Hij kwam daardoor financieel in de knel, zei hij tegen de rechter.

'Pas op uw tellen'

Om de man niet verder het financiële ravijn in te duwen, vernietigde de rechter de oude strafbeschikking. Hij legde de Delfzijlster een geheel voorwaardelijke boete van 250 euro op. 'Maar u moet heel erg op uw tellen passen', waarschuwde hij de man. De Delfzijlster en de ING Bank hebben inmiddels afscheid van elkaar genomen. 'Ik heb geen rekening meer bij die bank', besloot de man.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws