Vlag hangt halfstok op Groningse gerechtsgebouwen

De rechtbank in Groningen heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Nederlandse Orde van Advocaten om donderdag de vlag halfstok te hangen.

De orde riep alle rechtbanken en advocatenkantoren daartoe woensdag op om zo de geliquideerde advocaat Derk Wiersum te herdenken.

Bedreiging rechtsstaat

'Deze gebeurtenis is naast een persoonlijk drama ook een ernstige bedreiging van onze rechtsstaat. Het is van groot belang dat advocaten, officieren en rechters hun werk in alle vrijheid en veiligheid kunnen doen', verklaart de Raad voor de Rechtspraak de rouwstand van de vlaggen.

Niet alleen bij de rechtbank hing de vlag halfstok, ook bij diverse advocatenkantoren in onze provincie is dat het geval. Zo ook bij alle vestigingen van De Haan Advocaten & Notarissen. Volgens een woordvoerder van De Haan heeft de deken van de Nederlandse orde van Advocaten (NOvA) dat verzocht aan alle advocatenkantoren.

Zowel de Groningse als Nederlandse vlag hangt halfstok bij de vestiging van De Haan aan de Van Elmptstraat in Groningen. (Foto: Steven Radersma/RTV Noord)

Afbeelding

Rouwadvertentie Hoge Raad

De Hoge Raad publiceerde donderdag in vijf dagbladen een rouwadvertentie voor de vermoorde strafpleiter. 'Als advocaat trad hij op in vele zaken bij de Hoge Raad. Hij streed voor rechtvaardigheid en menselijkheid', schrijft de hoogste juridische instantie in de advertentie.

Wiersum werd woensdagochtend bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Hij verdedigde de kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo.

Lees ook:

- Advocaat Tjalling van der Goot: 'Dramatisch, de rechtsstaat staat onder druk'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws