Nieuw college Oldambt laat nog even op zich wachten

Er zijn meer gesprekken nodig om tot een nieuw college in de gemeente Oldambt te komen. Dat laat fractievoorzitter Hilbert Flokstra van de PvdA weten. Twee partijen zijn definitief afgevallen: de VCP en Oldambt Aktief.

Er moet in Oldambt een nieuw college gevormd worden, omdat de SP de samenwerking opzegde. De partij wil beslist niet bezuinigen, terwijl Oldambt de komende jaren miljoenen tekort komt.

Nog vier partijen

Het huidige college bestaat uit de PvdA, VVD en de Partij voor het Noorden (PvhN). De partijen hebben tien van de 25 zetels in de gemeenteraad.

Afgelopen zaterdag vonden de eerste gesprekken plaats om weer tot een meerderheid in de raad te komen. De uitkomst van die gesprekken is dat de VCP en Oldambt Aktief definitief geen zitting nemen in het nieuwe college. Gemeentebelangen, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn nog in de race.

Pijnpunten

Flokstra wil met de vier overgebleven partijen 'dieper op de inhoud ingaan'. De PvdA'er: 'Zo willen we achterhalen waar eventuele inhoudelijke pijnpunten zitten, maar ook waar partijen sterke punten zien in bijvoorbeeld het coalitieakkoord of het voorliggende herstelplan.'

De vervolggesprekken vinden volgens Flokstra plaats rond vrijdag 4 oktober.

Bezuinigingen

De gemeente Oldambt komt de komende jaren miljoenen tekort. Het college heeft daarom een voorstel op papier gezet waarmee op jaarbasis structureel 3,8 miljoen euro bezuinigd kan worden. Dat voorstel wordt komende maandag besproken in de gemeenteraad.

Lees ook:

Gesprekken van start: welke partijen leiden Oldambt naar betere tijden?

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws