Jongste beroepsdraaiorgelman van ons land maakt cadeau voor Danny Vera

Word jij ook zo geraakt door het nummer 'Roller Coaster' van Danny Vera? Voortaan kun je er ook van genieten als je loopt te winkelen. Van het lied is namelijk een draaiorgelversie gemaakt.

Joris ten Have (25) uit Zuidlaren is de jongste beroepsdraaiorgelman van Nederland en hij staat geregeld in de stad Groningen, Delfzijl en Haren. Op verzoek van Radio 2-dj Rob Stenders heeft hij een draaiorgelversie gemaakt van 'Roller Coaster'.

Cadeau

'Stenders wilde een cadeau bedenken voor Danny Vera, omdat hij zo veel mensen geraakt heeft met zijn nummer', vertelt Ten Have. 'Ik ben er een dag mee bezig geweest om het op mijn draaiorgel te zetten. Dat doe ik op mijn computer, maar het draaiorgel kan ook nog 'ouderwetse' boeken lezen.'

Verrast

Danny Vera reageerde verrast. Op de vraag of hij van draaiorgels houdt, gaf Vera geen duidelijk antwoord. Wel was hij bereid om mee te zingen met de draaiorgelversie van zijn nummer:

Rob Stenders had vanmiddag een paar verrassingen geregeld die Danny Vera niet snel meer zal vergeten! 😂 Benieuwd wat...

Posted by NPO Radio 2 on Monday, September 16, 2019

'Veel mensen op straat herkennen het nummer', zegt Ten Have. Hij heeft bijna de hele nationale pers al op de stoep gehad. 'Ik werd zelfs gebeld door Omroep Zeeland', lacht de orgelman. 'Ik wist het niet, maar daar schijnt Danny Vera te wonen.'

Meer over dit onderwerp:
muziek GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws