LTO Noord schaart zich achter boerenprotest op 1 oktober

LTO Noord schaart zich achter het grote boerenprotest dat op 1 oktober in Den Haag wordt gehouden. Dat zegt voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord. Die organisatie is één van de grootste boerenbelangenbehartigers van Nederland.

De protestactie is opgezet door boze boeren die vinden dat ze ten onrechte worden neergezet als dierenkwellers en milieuvervuilers. Druppel die de emmer deed overlopen was het voorstel van D66 om de veestapel te halveren om zo de uitstoot van stikstof te beperken. 

'Geframed'

'We willen een krachtig statement maken', zegt Bruins. 'Men is het zat. Aan de ene kant komt dat door de regelgeving, aan de andere kant doordat we door een relatief kleine groep 'geframed' worden. En dat word door de politiek overgenomen. Mensen voelen zich aan de kant gezet, ze zijn er boos over.' 

Inmiddels hebben duizenden boeren laten weten er op 1 oktober bij te willen zijn. Het is hun bedoeling om met grote aantallen landbouwvoertuigen op te trekken naar het Malieveld in Den Haag. 

Onduidelijk

LTO Noord aarzelde aanvankelijk om de actie te steunen, omdat het eerst onduidelijk was hoe de actie werd georganiseerd en wat de actiedoelen precies waren. Maar volgens het bestuur is de organisatie nu op orde. 

LTO Noord roept haar leden dan ook op de actie te ondersteunen. Dat kan niet alleen door naar Den Haag te gaan, maar ook door het maken van een statement op eigen erf, bijvoorbeeld door middel van een spandoek. 

Lees ook:

- LTO Noord: nog veel onduidelijk over landelijke actiedag boeren

 

Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws