Broer Rasta maakt geld over: 'Het is eindelijk afgelopen'

'Het geld staat op de rekening van mijn advocaat.' Pascal Koolhof uit Zandeweer is opgelucht: na het juridische gevecht tussen hem en de oprichter van crowdfundingssite Dream or Donate is er een einde gekomen aan alle onzekerheid.

Een maand geleden startte Koolhof een inzamelingsactie voor een rolstoelbus voor zijn zieke dochtertje Julia. Het geld kon worden overgemaakt via de website Dream or Donate, gerund door eigenaar Robert-Jan Mastenbroek.

Van de een op de andere dag ging de website echter offline. De Groninger was, samen met dertig anderen, zijn geld kwijt. Tot nu.

'Enorm blij'

'Ik ben echt enorm blij dat het nu is afgelopen', zegt Koolhof. Het bedrag, in totaal 9.449,50 euro, wordt via zijn advocaat overgeboekt naar zijn eigen rekening. Ook de 600 euro aan advocaatkosten wordt vergoed.

Geld veiliggesteld

Een standaard rolstoelbus kost rond de 45.000 euro en kan volledig worden betaald met de opbrengsten van eerdere inzamelingsacties. Dat geld had Koolhof al veiliggesteld.

'We hebben eerder een voetbaltoernooi gehouden en fondsen aangeschreven. Voor die opbrengsten hadden we gelukkig een speciale rekening.'

Het herinrichten van de bus kost nog eens 15.000 euro. 'Die kosten worden vergoed door de gemeente.'

Voorjaar

Lang wachten met het kopen van de bus wil Koolhof niet. 'Het ombouwen kost ook nog een paar maanden, dus we gaan nu gelijk van start. Toch denk ik dat we pas volgend voorjaar kunnen rondrijden in de bus.'

Lees ook:

- Gedupeerde Dream or Donate krijgt toch geld van Broer Rasta

Meer over dit onderwerp:
ZANDEWEER
Deel dit artikel:

Recent nieuws