Zorgen om zendmast bij nieuw te bouwen kindcentrum Warffum

De nieuwe plek van het kindcentrum met de naastgelegen zendmast
De nieuwe plek van het kindcentrum met de naastgelegen zendmast © Nico Swart/RTV Noord
Het geplande kindcentrum in Warffum zorgt voor onrust nog voordat er ook maar een paal de grond in is geslagen. De reden? De metershoge zendmast op de locatie.
'Er zijn allerlei ontwikkelingen met 5G en andere netwerken. We weten eigenlijk niet wat dat met de gezondheid doet. Zolang je niet weet wat het precies doet, zeggen wij: doe het dan niet', legt Arie Geert Timmers uit. Hij is voorzitter van de medezeggenschapsraad van CBS De Rank
De grond waar gebouwd moet worden, is nog niet van de gemeente. Om die reden trekt Timmers samen met zijn collega Sarah Spinder van OBS Jansenius de Vries nu al aan de bel. Hun voorstel: zoek een andere locatie.

Petitie gestart

'Het is zorgelijk dat je kind bij zoveel intensiteit van internet en mobiele telefonie zit', aldus Spinder. Zij zocht contact met de gemeente over de zendmast en kreeg naar eigen zeggen het advies om meer tegenstanders achter zich te scharen. 'Daarom zijn we een petitie gestart.'
Vrijdagavond hadden 88 mensen de petitie getekend. Timmers is daar blij mee, aangezien er in totaal 120 families kinderen hebben die naar het kindcentrum gaan verhuizen.

Gemeente reageert later

De gemeente Het Hogeland geeft aan 'nog geen kennis te hebben genomen van de petitie'. Na de collegevergadering van komende dinsdag wil de gemeente pas reageren.
Bekijk hier een reportage over de zorgen van de ouders over de zendmast.