Landskampioen knikkert Leekster Eagles uit de beker

De verdediging van Leekster Eagles (in het wit) kreeg het zwaar te verduren tegen de landskampioen © Antje van der Wal/Leekster Eagles
Leekster Eagles heeft niet lang kunnen hopen op een bekerstunt. Tegen landskampioen Hovocubo keek het team binnen acht minuten tegen een 3-0 achterstand aan.
De eredivisionist uit Hoorn was in die fase een paar maten te groot. De Leeksters herstelden zich vervolgens. Een doelpunt bleef uit ondanks grote kansen voor Roy de Vries, Luciano Matulessy en Erolind Derguti die zijn schot op de paal zag belanden.
Tussendoor onderscheidde Eagles keeper Erwin Mensink zich met een aantal goede reddingen. Bovendien stopte de aanvoerder ook nog een penalty. Hij had geen verweer bij de 4-0 van Hovocubo. Dat was ook de ruststand.

Eretreffers

In de tweede helft nam de Champions League-deelnemer verder afstand. Twee vlotte aanvallen binnen een minuut leidden tot 6-0. Leekster Eagles maakte twee eretreffers via Matulessy en Karim Layeb. Hovocubo scoorde ook nog twee keer. De eindstand werd daardoor 8-2.