Beachvolleyballer Brouwer loopt olympisch startbewijs mis

Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn er in China niet in geslaagd een olympisch ticket voor Nederland in de wacht te slepen.

Het duo verloor in de eindstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Haiyang van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo, meldt de NOS. Het werd 21-17 en 21-19.

Nog een kans

De beachvolleyballers krijgen komende zomer nog een kans zich te plaatsen. Dan volgt in Nederland nog een olympisch kwalificatietoernooi.

Brouwer en Meeuwsen verloren zaterdag hun laatste pouleduel, maar het duo was al zeker van een plaats in de finale. Daarin waren de winnaars van het olympisch zilver in 2016 net iets te sterk voor de winnaars van het olympisch brons.

OKT Eindhoven

Het was een van de twee finales in Haiyang waarin de deelnemende beachvolleybalkoppels een eerste startbewijs voor hun land konden pakken.

Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT's, onder meer in Eindhoven.

Lees ook:

- Alexander Brouwer ligt op koers voor olympisch ticket

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws