Gevonden in Winschoten: de kerstboom voor op de Grote Markt

Hartje zomer werd op RTV Noord de oproep gedaan. Gezocht: kerstboom voor op de Grote Markt. En hij is gevonden! De boom komt uit onze eigen provincie, namelijk uit Winschoten.

Vorig jaar kwam 'onze kerstboom' uit het Drentse Borger.

Dit jaar zijn 31 aanmeldingen binnengekomen bij Louis van der Tuin van de Groningen City Club en daaruit is de mooiste gekozen.

Hoog en vol

'We hebben een stuk of vier bomen bekeken, maar dit was de mooiste', zegt Van der Tuin. De boom moet aan nogal wat eisen voldoen: hij moet zeker twintig meter hoog zijn en mooi vol zijn.

Kapbaar

'En we moeten kijken of hij te kappen is', gaat Van der Tuin verder. 'Daarom gaat Wagenborg altijd met ons mee. Die kapt de boom, plaatst hem op een lange trailer en rijdt hem naar de stad Groningen. Van deze boom zeiden ze dat ze 'm wel weg konden krijgen.'

Afscheid

De boom staat bij inwoners van Winschoten in de tuin. Die hebben hem geplant als klein boompje, maar nu neemt hij wel veel licht weg. Daarom willen ze er afscheid van nemen.

De boom wordt vrijdag 6 december gekapt. Maandag 9 december wordt hij op de Grote Markt geplaatst en op donderdag 12 december worden de lichtjes ontstoken. Maandag 30 december wordt de boom weer weggehaald.

Lees ook:

- Gezocht: kerstboom voor op de Grote Markt

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws