Inval in huis extremistische Algerijn

GRONINGEN - Een landelijk arrestatieteam heeft dinsdagnacht bij een inval in een huis aan de Godekenheerd in Beijum een 19-jarige Algerijn opgepakt.
De man wordt ervan verdacht lid te zijn van de extremistische organisatie Groupe Salafiste pour la Predication et le Combat. Deze groep doet aan logistieke ondersteuning van de Jihad, de gewapende strijd tegen vijanden van de Islam. Zo worden strijders vanuit Nederland voorzien van onder meer valse identiteitspapieren en onderdak. In het huis van de Beijumer zijn valse paspoorten gevonden.
Op 24 april werden in Groningen, Eindhoven en Bergen op Zoom al vier leden van deze club aangehouden. Een van hen is vorige week ontsnapt uit de koepelgevangenis in Breda.
De politie dacht deze man vorige week donderdag op het spoor te zijn in Groningen. In de Holmsterheerd, vlakbij het huis aan de Godekenheerd, werd toen een inval gedaan. De bewoners zijn geblindoekt afgevoerd naar een onbekende bestemming. Later bleek dat zij niets met de zaak te maken hadden. Het Openbaar Ministerie spreekt van een 'vervelend misverstand'. De Stadjers hebben een advocaat in de arm genomen.