Lopend Vuur: Doe overal plastic bekers, bordjes en rietjes in de ban

© Christopher/ Pexels
De veerboot naar Schiermonnikoog wordt zo goed als plasticvrij.Wagenborg Passagiers Diensten wil meer inzetten op duurzaamheid.
De plastic bekers en rietjes verdwijnen op de boot. In plaats daarvan wordt koffie geschonken in afbreekbare koffiebekers en zijn er bamboerietjes.

Kleine moeite

Jaarlijks groeit de wereldwijde afvalberg. Vooral plastic is een probleem. Als het in de natuur weggegooid wordt, vergaat het nauwelijks. In de oceanen is in de afgelopen decennia een plastic soep ontstaan, met schadelijke gevolgen voor het leven in zee.
Voor een leefbare planeet lijkt het een kleine moeite voor bedrijven en organisaties om over te stappen op alternatieven. Maar ook privé thuis zou het moeten lukken om geen plastic bekers, bordjes en rietjes meer te gebruiken en over te stappen op duurzamer (weggooi)materiaal.

Hoe denk jij hierover?

Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Maximumsnelheid

Maandag vroegen we jullie of de maximumsnelheid op snelwegen omlaag kan naar 100 kilometer per uur, in verband met de stikstofuitspraak. Jullie waren daarover verdeeld: van de 8821 stemmers was bijna 51% het hiermee eens, 49% van de stemmers wil gewoon 130 rijden.