Instellingen

Den Oudsten benoemd tot ereburger gemeente Groningen

Scheidend burgemeester Peter den Oudsten is benoemd tot ereburger van de gemeente Groningen. Wethouder en locoburgemeester Mattias Gijsbertsen heeft dat zojuist bekendgemaakt in een speciale raadsvergadering.
Den Oudsten wordt ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente, dat sinds 1940 bestaat. Het is de hoogste waardering die de gemeente kent.

Niet de eerste burgemeester

Den Oudsten is niet de eerste oud-burgemeester die ereburger is: onder andere zijn voorganger Jacques Wallage is ereburger. Oud-commissaris van de Koningin Max van den Berg is het ook.

Portret

Tijdens de speciale raadsvergadering werd een portret van Den Oudsten onthuld. Het is gemaakt door Adriaan de Wolf, student aan de Klassieke Academie in stad. Het portret komt op het stadhuis te hangen. Daar hangen ook portretten van andere oud-burgemeesters.

Zilveren plaquette

Den Oudsten kreeg ook de zilveren plaquette van de Rijksuniversiteit Groningen. Voorzitter van het College van Bestuur Jouke de Vries maakte dat tijdens de speciale raadsvergadering bekend. De scheidend burgemeester krijgt de plaquette onder meer wegens zijn inzet voor het onderwijs.