NWVG schrijft geschiedenis met winst in NK voor clubs

De renners van NWVG rijden zich warm
De renners van NWVG rijden zich warm © NWVG
De wielrenners van de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) hebben zaterdagmiddag voor het eerst in hun historie het Nederlands kampioenschap voor clubs gewonnen.
In 2004 waren de Groningers er dichtbij met een tweede plaats en in 2013 werd het brons behaald. De NWVG was in Dronten de snelste in een ploegentijdrit over 52 kilometer. De renners die Groningse wielergeschiedenis schreven waren de profs Bert Jan Lindeman en Elmar Reinders en Justin Timmermans, met Adrie Lindeman, Hartthijs de Vries en Rick Ottema als ploeggenoten.

Nipte marge

De winnende tijd die gerealiseerd werd door de NWVG was 1 uur en vijf seconden. In een bloedstollend gevecht bleef de Groningse formatie concurrent WV De IJsselstreek nipt met vier seconden voor.

Knappe zege

De zege was des te knapper omdat al vrij snel in de wedstrijd Justin Timmermans het tempo niet kon volgen en moest afhaken. Uiteindelijk kwamen er vijf renners over de finish, genoeg want elke ploeg moest met minstens vier coureurs over de eindstreep komen. Het brons was voor vereniging De Jonge Renner. Deze formatie uit Oosterhout moest 47 seconden toegeven op de NWVG.