Vrijspraak gevraagd voor man die meisjes zou hebben betast

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag vrijspraak gevraagd voor een 55-jarige man uit Veendam die verdacht wordt van het betasten van twee meisjes in Veendam, op 1 oktober vorig jaar.

'Ik heb te weinig aanknopingspunten in de zeer verschillende verklaringen. Ik vraag vrijspraak', zei de officier.

'Geen rondingen'

De man sprak de meisjes aan op straat vanwege hun verkeersgedrag. Vervolgens zou hij kort vóór het betasten tegen de meisjes hebben gezegd dat ze geen rondingen hadden. Volgens de meisjes zou de man die dag 'dronken' zijn geweest.

De man ontkende dat stellig op het politiebureau, en maandag ook op zitting.

Foto op Facebook

Eenmaal thuis deden de meisjes hun verhaal. Ook een vriendinnetje van de meiden zou het een en ander hebben gezien. Daarop werd door een van de ouders van de meisjes een foto van de Veendammer op Facebook geplaatst.

Het bericht ging als een lopend vuur en kwam al snel bij de Veendammer terecht.

Verklaringen lopen uiteen

De meisjes werden - gezien hun jonge leeftijd - op een speciale manier gehoord. Dat gebeurde op 3 oktober en op 22 oktober. Met een 'gat' daartussen van bijna drie weken.

Ondertussen onderhielden de meisjes contact met elkaar. 'De verklaringen van de meisjes lopen heel erg uiteen, en worden niet bevestigd door getuigen', zei de officier. 'Ik kan niet anders dan voor vrijspraak gaan.'

De raadsvrouw van de Veendammer was het met de stelling van de officier eens.

'Die draai je toch de nek om?'

De Veendammer zelf werd in februari van dit jaar, vijf maanden na het voorval, gehoord door de politie. 'Iemand die dit doet met meisjes, die draai je toch dezelfde dag nog de nek om', zei hij.

De man zei tijdens zijn laatste woord in de rechtbank dat hij het erg kwalijk vond dat zijn foto op internet was geplaatst. 'Ik ben zelf vader en opa. Dit doe je niet.' Hoe lang de foto van de Veendammer precies op Facebook heeft gestaan, is niet duidelijk.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws