Nieuw onderzoek naar sluipverkeer in De Onlanden

Parkeersplaats bij De Onlanden
Parkeersplaats bij De Onlanden © Steven Radersma/RTV Noord
De gemeente Noordenveld doet opnieuw onderzoek naar de verkeersstromen in natuurgebied De Onlanden tussen Peize en Eelderwolde.
De afgelopen jaren zou het sluipverkeer in het gebied flink zijn toegenomen. Een eerdere telling bevestigde dit ook, maar de gemeente wil nog meer cijfers hebben voordat een beslissing wordt genomen over aanpassing van de wegen.

Extra onderzoek

'Een jaar geleden hebben we drie alternatieven voorgelegd aan de buurtbewoners en betrokken organisaties', zegt wethouder Henk Kosters van de gemeente Noordenveld.
'Daar zat alleen niet de variant bij om het gewoon zo te laten zoals het is. Die optie willen we wel meenemen. We laten daarom extra onderzoek doen naar de verkeersstromen. We hopen eind dit jaar de knoop door te kunnen hakken.'

'Verschrikkelijk ongeluk'

De roep om actie van de gemeente wordt de laatste tijd steeds groter. Zeker na het dodelijk ongeval op de Drentse Dijk vorige week donderdag. Een 78-jarige fietser uit Peize overleed nadat hij werd aangereden door een vrachtwagen.
'Dat is natuurlijk een verschrikkelijk ongeluk en dat wil ik graag buiten deze discussie houden. We willen zo snel mogelijk een beslissing maken, maar dan wel op basis van objectieve data', aldus Kosters.