Hanzehogeschool heeft plannen voor extra miljoenen klaar

De studenten aan de Hanzehogeschool moeten het volgend jaar merken; de school investeert in hun welzijn.

Het is één van de drie onderwerpen waar miljoenen extra naartoe gaan de komende jaren.

Het gaat om geld dat Den Haag beloofde om in het hoger onderwijs te steken toen de beurs voor studenten werd afgeschaft. Voor de Hanzehogeschool gaat het om structureel veertien miljoen per jaar extra. Het afgelopen jaar mochten studenten en medewerkers hun ideeën voor de beste besteding van dat geld pitchen.

Prioriteit

Het verbeteren van het studentensucces en studentenwelzijn heeft prioriteit, zegt bestuursvoorzitter Henk Pijlman. Hij denkt dan aan betere begeleiding voor studenten en bijvoorbeeld laagdrempelige toegang tot studentpsychologen.

Ook medewerkers moeten iets merken van de extra gelden. Er komt een groter scholingsaanbod, startende docenten krijgen meer begeleiding en ervaren docenten meer ruimte om zich te blijven ontwikkelen.

Het derde onderwerp van investering zijn de faciliteiten voor onderwijs en onderzoek.

Toetsing

Eind dit jaar komt de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) toetsen of de Hanzehogeschool op deze manier de extra overheidsgelden volgens afspraak inzet. In het ergste geval kunnen de plannen niet doorgaan en moet de hogeschool nieuwe plannen indienen.

Lees ook:

- 'Hbo'ers moeten ook kunnen promoveren'

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws