Fabriek voor duurzame kerosine in Delfzijl krijgt steun

Het Nederlandse bedrijf SkyNRG lanceert een steunprogramma voor het gebruik van duurzame kerosine in de luchtvaart. Dat moet klanten opleveren voor de nog te bouwen kerosinefabriek in Delfzijl.

Die fabriek moet jaarlijks 100.000 ton duurzame kerosine gaan maken uit afgewerkt frituurvet en andere reststoffen.

Prijsverschil overbruggen

In het programma met de naam 'Board Now' tekenen bedrijven en organisaties in voor de hoeveelheid kerosine die naar verwachting nodig is om hun personeel te laten vliegen. Daar betalen ze voor. Met dat geld wordt het prijsverschil tussen duurzame kerosine en gewone kerosine overbrugd.

'Vliegende start'

Het internationale accountantsbureau PwC en Skyscanner, een vergelijkingssite voor vliegreizen, hebben zich als eerste bedrijven al verbonden aan het programma. SkyNRG noemt het een 'vliegende start'.

Veertig arbeidsplaatsen

De fabriek voor duurzame kerosine zou er in 2022 moeten staan en moet plek bieden aan veertig mensen. SkyNRG zegt dat het gaat om een investering van 250 miljoen euro. De bedoeling is de fabriek later nog uit te breiden.

SkyNRG is wereldmarktleider in duurzame vliegtuigbrandstof, maar er wordt wereldwijd momenteel nog geen 10.000 ton geproduceerd.

Lees ook:

- Delfzijl krijgt eerste duurzame kerosinefabriek van Europa
- SkyNRG directeur Van Dijk: 'We maken grote stappen'

Meer over dit onderwerp:
economie DELFIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws