El Messaoudi na vier jaar terug in Marokkaanse selectie

Ahmed el Messaoudi (rechts) viert een doelpunt met Ramon Pascal Lundqvist.
Ahmed el Messaoudi (rechts) viert een doelpunt met Ramon Pascal Lundqvist. © OrangePictures
FC Groningen-middenvelder Ahmed el Messaoudi is voor het eerst sinds 2015 weer opgeroepen voor het Marokkaanse elftal. Bondscoach Vahid Halilhodžic heeft hem opgeroepen voor de duels tegen Libië en Gabon.
Dat heeft de Marokkaanse voetbalbond donderdagmiddag bekendgemaakt.
De laatste keer dat El Messaoudi werd opgeroepen voor Marokko, was vier jaar geleden. El Messaoudi kwam toen 25 minuten in actie tijdens een oefeninterland tegen Uruguay, die met 0-1 verloren werd.

Assist

Dat Halilhodžic wel een beroep op El Messaoudi doet, zal voor de Belgische Marokkaan de bevestiging zijn dat hij deze zomer het juiste carrièrepad heeft bewandeld. Hij zat op een dood spoor bij KV Mechelen, dat hem vorig seizoen al uitleende aan Fortuna Sittard.
Nadat hij deze zomer bij FC Groningen tekende, moest hij in de eerste twee duels nog genoegen nemen met een reserverol. Daarna veroverde hij een plek in de basiself van Danny Buijs. In de wedstrijden tegen VVV Venlo, PEC Zwolle en PSV was El Messaoudi bovendien steeds goed voor een assist.

Nog meer eredivisie-spelers

De eredivisie-spelers Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (beiden Ajax) en voormalig FC Groningen-aanvaller Oussama Idrissi (nu AZ) hebben ook een uitnodiging van Marokko gekregen voor beide interlands.