Instellingen

Brede school Scheemda gaat De Zwerm heten

Wethouder Bard Boon (rechts) plaatste eerder op de dag een plaquette op de school.
Wethouder Bard Boon (rechts) plaatste eerder op de dag een plaquette op de school. © Derk Bosscher/RTV Noord
'De Zwerm'. Dat is de naam van de splinternieuwe brede school in Scheemda. Inwoners mochten zelf namen bedenken en uiteindelijk is gekozen voor het idee van Sharina Tiggelaar uit Scheemda.
Dat heeft de gemeente Oldambt zojuist bekendgemaakt.

Brede school

De leerlingen van basisscholen CBS Annewieke, OBS Eexterbasisschool en OBS Jaarfke krijgen les in het nieuwe, aardbevingsbestendige gebouw. In totaal tellen de drie basisscholen zo'n driehonderd leerlingen.
Naast ruimte voor de honderden leerlingen komen er ook een kinderopvang, peuterspeelzaal, bibliotheek en is er ruimte voor een logopedist, fysiotherapeut en een gymvereniging.

De Zwerm

Maar hoe komt Tiggelaar bij De Zwerm? 'Ik ben meteen gaan nadenken over een passend symbool voor de verschillende gebruikers van het gebouw', zegt ze. 'Zij versterken elkaar omdat ze één grote groep vormen. Mede door de ligging van de school in de Vogelbuurt van Scheemda kwam ik op De Zwerm.'

Eerste steen

Donderdagmorgen werd de symbolische eerste steen gelegd door wethouder Bard Boon. Dat terwijl het gebouw er al grotendeels staat. Boon kon wel lachen om de situatie: 'Je moet een moment hebben waarop je iets officieels kunt doen, hè?'
Het is de bedoeling dat de brede school in het voorjaar van 2020 voor het eerst haar deuren opent.