In beeld: krakers halen hun spullen op uit Heijkenspand

De krakers die afgelopen week het pand van de voormalige drukkerij Heijkens aan de Akerkstraat in de stad Groningen bezetten, haalden daar vrijdag hun achtergelaten spullen op. Dat levert de volgende reeks foto's op.

Afbeelding

Een agent opent de ramen.

Afbeelding

Krakers op de stoep voor het pand.

Afbeelding

Een kraker tilt een matras uit het gebouw.

Afbeelding

En nog een matras.

Afbeelding

Ook de nodige kiekjes worden geschoten.

'Shockerend'

De verhuizing verliep zonder problemen, vertelt Rein, één van de krakers. Hij werd als een van de weinigen donderdag niet gearresteerd door de politie.

De ontruiming blijft hem voorlopig nog wel een tijdje bij. 'Het was best shockerend. Het ging allemaal namelijk iets minder vreedzaam dan ik had verwacht. We wisten ook helemaal niets van de ontruimingsplannen en ineens stonden agenten voor de deur.'

Bestemming

Rein blijft samen met de andere krakers de komende tijd de ontwikkelingen rondom het pand goed volgen. 'Ik heb begrepen dat de gemeente er bovenop zit en dat het snel een nieuwe bestemming krijgt. Alles is beter dan dat het leegstaat natuurlijk.'

Bijna een week bezet

De krakers namen zondag hun intrek in de voormalige drukkerij Heijkens. Het was een groep professionele krakers, samen met enkele studenten, die met hun actie aandacht wilden vragen voor de woningnood.

De eigenaar, Henk Heijkens, haalde al snel de politie erbij. In overleg mochten de krakers uiteindelijk langer blijven.

Lees ook:

- Burgemeester over ontruiming: 'De krakers hebben hun kans meer dan gehad'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws